+ 31 6 53 917 404
Nederlands English

Services

Een overzicht van mijn resultaten Download mijn CV

Home>Services>Management Coaching

Management coaching

Een management coach is als een sportcoach: hij moet zijn team beter laten spelen en beter laten functioneren. Zonder dat hij in het veld kan gaan staan om het zelf te doen.

Een team beter laten functioneren werkt alleen maar als je mensen laat inzien waar hun kracht ligt en op welke manier ze om moeten gaan met hun minder sterke kwaliteiten. Management coaching geeft respect, vertrouwen en richting. "Directie" dus. Het is directievoering in de meest letterlijke zin van het woord.

Directievoering is één van de belangrijkste taken van een chief executive. Het enige verschil tussen de leden van zijn team en hemzelf is immers zijn ervaring. Daar moet hij zijn mensen dan ook van laten profiteren. Daar moeten ze beter van worden. Wanneer een directie het gevoel heeft niet meer in staat te zijn om het beste uit haar personeel en bedrijf te halen, kan management coaching een hulpmiddel zijn.

Wat blijkt uit de volgende getuigenissen:

Topmanager Sales Director: "Vanaf de eerste dag dat je bij ons binnenkwam had je geloof in ons. Je omarmde het hart van de company: design, innovatie en mobiliteit. Maar ook de kracht en belang van het merk. Jij zag de waarde, je geloofde erin, je gaf je support en we konden weer vooruit. Niet alleen gaf je ons de gelegenheid om te ontwikkelen, je hebt mij ook persoonlijk de ruimte om uit de schaduw te treden. Door jouw steun en geloof in mij ben ik er ook zelf in gaan geloven. Wederzijds respect en vertrouwen, altijd beschikbaar om te sparren en mij op weg te helpen. Je hebt mij in mijn kracht gezet en ik heb een ontwikkeling meegemaakt die ik niet voor mogelijk had gehouden!"

CFO: "Je stimuleert mensen inzicht in hun krachten, vaardigheden en zwaktes te krijgen. Je maakt mensen beter door ze dat zelf te laten inzien. Je laat hen volledig in hun waarde en creëert omstandigheden waarin ze hun best willen doen en je geeft hun de mogelijkheid te groeien. Als financieel professional ben ik van nature gericht op perfecte vaktechniek op een taakgerichte wijze. Jij hebt mij het tegenovergestelde hiervan geleerd: delegeren! Ik vind het knap hoe je dat voor elkaar hebt gebracht!"

Topmanager Marketing: " Je bent het voorbeeld dat je carrière kunt maken, een bedrijf kunt leiden, "ouder en wijzer" kunt zijn en toch de passie en de drive kan behouden. Dat gaf me hoop voor de toekomst. Je hebt mij en mijn mensen alle ruimte gegeven om te kunnen blijven creëren en innoveren, te groeien en tot verdere bloei te komen. Je hebt me geleerd zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven. Met respect voor de ander en passie. Bedankt hiervoor!"

Topmanager Operations: "Fantastische coach en leider die vertrouwen geeft, prestaties verwacht en je daarvoor beloont met zijn vertrouwen!"

Crisis Management Management Coaching Restructuring & Turnaround Change Management